Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ




Αφρομπετό - Μηχανή Παραγωγής Αφρώδους σκυροδέματος ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ

ΑΦΡΟΜΠΕΤΟ η αλλιώς ΑΦΡΩΔΟΥΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ή κυψελωτό μπετόν . Παράλληλα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με λίγα λόγια για την Μηχανή Παραγωγής Αφρώδους σκυροδέματος ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ όπου κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς ( !!!, V ) της οδηγίας 98/37/ ΕΚ ( ΦΕΚ, 160/9/93 ) Σύμφωνα με την μελέτη δύναται να φέρει σήμανση C E. Όπως ορίζεται από την οδηγία του συμβουλίου της Ε.Ε .
Η μεταφορά της Μηχανής Παραγωγής Αφρώδους Σκυροδέματος γίνεται με φορτηγό όχημα που είναι σταθερά στερεωμένη στο πίσω μέρος αυτού ( καρότσα ).
Η χρήση της μηχανής γίνεται από υπεύθυνο άτομο κατάλληλα εκπαιδευμένο στην λειτουργεία της και από ειδικευμένο προσωπικό , ώστε να αποφεύγει τους κινδύνους προσφέροντας την ομαλή λειτουργιά της μηχανής .
Για την παρασκευή του αφρώδους σκυροδέματος αναφέρονται παρακάτω ενδεικτικά σε αναλογίες .
Για την παρασκευή περίπου ενός κυβικού μέτρου , αφρώδους σκυροδέματος απαιτούνται τέσσερα έως οκτώ σακιά τσιμέντου ( 4-8 σακιά ) και είκοσι πέντε λίτρα ( 25,lt) νερό για κάθε σακί.
Η ποσότητα του αφρογόνου που αντιστοιχεί είναι οχτακόσια γραμμάρια ( 800gr )
Επίσης τα τέσσερα ( 4,lt ) αφρογόνου υγρού αρκούν για να παρασκευάσουν πέντε κυβικά μέτρα αφρώδες σκυρόδεμα με τις ανάλογες ποσότητες τσιμέντου και νερού
.
ΤΟ ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ



Είναι ένα υλικό με εξαιρετικές ιδιότητες.
Έχει αποδειχτεί αποτελεσματικά να εμφανίζει μεγάλη διάρκεια ζωής. Είναι ένα υλικό αρκετά αναγνωρισμένο τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική που απαιτεί όμως την κατάλληλη μηχανή παραγωγής αφρώδους σκυροδέματος και την πολύ καλή γνώση της συμπεριφοράς του από αυτόν που θα το εφαρμόσει και δεν επιτρέπονται συνεργεία μικρής εμπειρίας, αλλά από συνεργεία ειδικευμένων τεχνικών.
Πρόκειται για ελαφρότατο, σκληρό και αφρώδες κονίαμα. Με βάση της δομής του το τσιμέντο ,το αφρογόνο και νερό, αποτελείται από ομοιόμορφες απειράριθμες κυψελίδες οι οποίες προσφέρουν μεγάλη θερμομονωτική & ηχομονωτική ικανότητα. Ιδανικό για την ηχομόνωση μεταξύ ορόφων και για γεμίσματα δαπέδων, Είναι το πιο διαδεδομένο υλικό σε εφαρμογές. Χρησιμοποιείτε σαν υλικό ρήσεων. Διαμορφώνοντας ρύσεις με ελεύθερη και ταχύτερη απορροή του νερού προς τις υδρορροές σε ταράτσες ζαρντινιέρες , γεμίσματα δαπέδων , κλπ . .
Και πλήρωση και εξομάλυνση ανισοτήτων επιφανειών .
Μετά το στέγνωμα παρουσιάζει λεία και βατή επιφάνεια .
Είναι πολύ ελαφρύ και έτσι δεν επιβαρύνεται από φορτίο του κτιρίου της οικοδομής έναντι του σκυροδέματος, της τσιμεντοκονίας μωσαϊκού κλπ.
Έχει σαν συνέπεια χαμηλή θερμοαγωγιμότητα ( λ= 0.11), σε πυκνότητα 350 k/cm. Μείωση κατανάλωσης πετρελαίου και κλιματιστικών. Θα εξοικονομείτε ενέργεια έως (για θέρμανση ή ψύξη). και 65%!



Είναι υδατοαπορροφητικό λόγω της κυψελώδης του δομής και για το λόγω αυτό στην περίπτωση που βρέχονται οι επιφάνειες πρέπει να στεγανοποιείται. Μπορούμε να προσθέσουμε στο μίξερ για ακόμα πιο ενισχυμένο, ρητίνες & υαλοείνες. Η πυκνότητα του σε εφαρμογές μόνωσης είναι από 350κιλα /μ έως και 400 κιλά /μ. Είναι πολύ ελαφρύ έναντι του κοινού σκυροδέματος , με σχετικά καλή ηχοαπορρόφηση. Πρόκειται για ελαφρότατο, σκληρό και αφρώδες κονίαμα. Με βάση της δομής του το τσιμέντο, το αφρογόνο και νερό αποτελείται από απειράριθμες κυψελίδες. . Είναι πολύ ελαφρύ έναντι του σκυροδέματος, της τσιμεντοκονίας μωσαϊκού κ.λπ. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο σύνολο των χωρών όπου χρησιμοποιούν ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ αντιπροσωπεύει το 85% των ρύσεων των κτιρίων όσο και τα γεμίσματα των ορόφων ( δαπέδων ) γίνονται με ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ και συντελούν στην αύξηση της διάρκειας ζωής και την βελτίωση των χαρακτηριστικών τους , με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αξιοπιστία στην πάροδο του χρόνου. Εμφανίζει μεγάλη υδατοαπορροφητικότητα . Είναι υδατοαπορροφητικό λόγω της κυψελώδης του δομής και για το λόγω αυτό στην περίπτωση που βρέχονται οι επιφάνειες πρέπει να στεγανοποιούνται.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
1)Δεξαμενή νερού 2) Μετρητής νερού. 3)Λεκάνη τροφοδοσίας. 4)Αντλία έτοιμου αφρώδους σκυροδέματος .5)Πετρελαιοκινητήρας. 6)Φυλάκια αέρα- μείγματος νερού.7)Αφρογόνουυγρού. 8)Μεταφορικός κοχλίας χοάνη. 9)Αειοφυλάκιο. 10)Δεξαμενή λιπαντικού δεξαμενή πετρελαίου. 11)Αρθωτός γερανός. 12)Υδροπλυστίκη αντλία. 13)Αεροσυμπιεστής – ηλεκτρομαγνήτης Αφροποιητής 14)Υδραυλικά χειριστήρια 8 θέσεων. 15)Διακόπτες λειτουργίας 16)Βάνες –θυρίδα εξαγωγής – εξαγωγής. 17)Αναμείκτης. 18)Ανέμη ανάμεικτη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΡΓΟΥ ΕΛΑΦΡΟΜΠΕΤΩΝ
Το μηχάνημα ( συγκρότημα ) για την παραγωγή του αφρομπετού είναι κατασκευασμένο το 1998 για να παράγει αφρομπετό και όχι σαν τα κοινά που κυκλοφορούν στην αγορά. όπου χρησιμοποιούνται για πολλές εργασίες , πχ. τσιμεντοκονίες .
Σε αυτή την περίπτωση η διάταξη των υλικών είναι η συνηθισμένη ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, καθαρισμός επιφάνειας, - φράγμα υδρατμών, – θερμομονωτικό υλικό, - υλικό ρύσεων ,( κλίσεις με αφρομπετό ) - στεγανοποίηση – τελική επιφάνεια.
Στην μέχρι τώρα ανοδική πορεία μας και μετά από 20 χρονιά εμπειρίας το έργο συνεχίζεται με την ίδια συνέπεια και ευθύνη. . Έχοντας σαφή και εμπεριστατωμένη γνώση του αντικειμένου , και από την εμπειρία μας των 20 ετών, έχουμε εγκαταστήσει ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ σε παρά πολλά δημόσια έργα μεγάλης κλίμακας και απεριόριστο αριθμό ιδιωτικών έργων. . Με απόλυτο σεβασμό, με σχέση ειλικρίνειας ,συνέπειας ,και ευθύνης λειτουργούν όλα με άψογη συμπεριφορά. . Με την βεβαιότητα ότι θα έχουμε μια άψογη συνεργασία , είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση, για να σας εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου