Σάββατο 3 Μαρτίου 2012





MONOPLUS -ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ  ΜΟΝΩΣΗΣ     ΚΑΤΣΙΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ        
ΤΗΛ:2105780463  ΦΑΞ:2121013163   ΚΙΝ:6947892945
 ΠΕΛΟΠΙΔΑ 59 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ    ΤΚ:12135         e-mail:katsioulismonosis@4ty.gr

Έξυπνη Ενέργεια - ΜΟΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ
Ως μόνωση δώματος κτιρίου εννοούμε το σύνολο των κατασκευών που γίνονται στην οροφή του αφενός για την προστασία του από τις εξωτερικές επιδράσεις στις οποίες υποβάλλεται (αέρα, βροχή, χιόνι, ηλιακή ακτινοβολία) και αφετέρου για την εξασφάλιση συνθηκών άνεσης και υγιεινής στους ενοίκους. Σε κάθε κτίριο πρέπει να εξασφαλίζεται αφενός η σωστή υγρομόνωση του δώματος και αφετέρου η σωστή του επένδυση με θερμομονωτικά υλικά τα οποία θα περιορίσουν την μετάδοση της θερμότητας από και προς το περιβάλλον.
Η μόνωση ενός κτιρίου αποτελεί, μετά την στατική του επάρκεια, το πιο σημαντικό στοιχείο στην κατασκευή του.
ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χωρίς σωστή υγρομόνωση το νερό μπορεί να επιδράσει στα δομικά στοιχεία του κτιρίου, να οξειδώσει τον οπλισμό και να μειώσει έτσι την στατική του επάρκεια. Επιπλέον οι υγρασίες μπορεί να δημιουργήσουν διάβρωση των τοίχων, των σοβάδων, οροφών και σοβαρές ζημιές στα αντικείμενα και στην περιουσία που υπάρχουν στο εσωτερικό του. Ακόμη η υγρασία μπορεί να ακυρώσει κατ΄ ουσίαν την θερμομόνωση και να αυξήσει τις θερμικές απώλειες του κτιρίου. Ο ρόλος συνεπώς της υγρομόνωσης είναι καθοριστικός για την έλλειψη προβλημάτων υγρασιών και την μακροβιότητα ενός κτιρίου.





ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕ NEOPOR

 
Η σωστή θερμομόνωση του δώματος ενός κτιρίου και γενικότερα ο σωστός σχεδιασμός του κελύφους του, εξασφαλίζει την ευχάριστη διαμονή των ενοίκων με μείωση των ενεργειακών δαπανών σε θέρμανση, ψύξη και κλιματισμό. Το αρχικό μεγαλύτερο κόστος για την θερμική επένδυση του κτιρίου αποσβένεται ποαλλαπλά κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όσο μεγαλύτερο πάχος θερμομόνωσης τοποθετείται σε ένα κτίριο , τόσο μειώνουμε το λειτουργικό του κόστος, τα έξοδα δηλαδή για πετρέλαιο/αέριο θέρμανσης και ηλεκτρικό ρεύμα για τα ψυκτικά και κλιματιστικά μηχανήματα και επιβαρύνουμε λιγότερο το περιβάλλον. Η θερμομόνωση συνεπώς αποτελεί πραγματικά μία επένδυση σε κάθε κτίριο και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια πολυτέλεια που την επιβάλλουν απλώς οι κανονισμοί.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Υπάρχουν δύο τύποι μόνωσης δώματος :
•           Η κλασσική (συμβατική) μόνωση και
•           Η ανεστραμμένη μόνωση
Η διαφορά των δύο τύπων είναι ότι στην συμβατική γίνεται πρώτα η θερμομόνωση και μετά η υγρομόνωση ενώ στην ανεστραμμένη πρώτα η υγρομόνωση και μετά η θερμομόνωση. Γενικά η ανεστραμμένη πλεονεκτεί διότι η θερμομόνωση προστατεύει την υγρομόνωση από τις εξωτερικές συνθήκες και κυρίως την ηλιακή ακτινοβολία που γερνάει όλα τα υλικά με την πάροδο του χρόνου.
Λόγω της μεγάλης ποικιλίας υλικών και τεχνικών για την μόνωση των δωμάτων, δεν είναι εύκολη η περιγραφή όλων των συστημάτων, Σε κάθε περίπτωση ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απευθύνεται σε ειδικευμένες εταιρείες, με πιστοποιημένα υλικά και έμπειρο τεχνικό προσωπικό.
ΟΦΕΛΗ ΜΟΝΩΣΗΣ ΔΩΜΑΤΟΣ
•           Μείωση των ενεργειακών δαπανών σε θέρμανση, ψύξη και κλιματισμό
•           Προστασία δομικών στοιχείων του κτιρίου από υγρασία
•           Προστασία των ενοίκων και των περιουσιακών στοιχείων
•           Ευχάριστη και υγιεινή διαμονή των ενοίκων
•           Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ
ΚΟΣΤΟΣ – ΑΠΟΣΒΕΣΗ
Το κόστος πλήρους μόνωσης σε ένα δώμα είναι περίπου 32 -47 €/τ.μ. ανάλογα με τον συνδυασμό των υλικών, το μέγεθος της επιφανείας του δώματος και τον τύπο της μόνωσης (κλασσική η ανεστραμμένη).
Η απόσβεση του κόστους υπολογίζεται σε 3-5 χρόνια ανάλογα με το πάχος της θερμομονωτικής στρώσης, των τοπικών συνθηκών κλπ








Η  MONOPLUS  αναλαμβάνει έργα Μόνωσης και Στεγανοποίησης, κάθε είδους και κλίμακας. Από ένα απλό σπίτι μέχρι ένα μεγάλο οικοδομικό έργο, μπορούμε να φέρουμε σε πέρας εργασίες υψηλού επιπέδου σύμφωνα με τις Ευρωπαικές προδιαγραφές, χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα υλικά .

Στην εταιρία MONOPLUS  διαθέτουμε έμπειρο και τεχνικά πιστοποιημένο συνεργείο μας που θα προτείνει λύσεις και είναι σε θέση να παρέχει τις υπηρεσίες του για κάθε είδους περίπτωση μόνωσης, στεγανοποίησης και ενεργειακής βελτίωσης. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό θα ασκήσει όλες τις σύχρονες μεθόδους εφαρμογής των κατάλληλων, κατά περίπτωση, υλικών και θα είναι στο πλευρό σας για κάθε συμβουλή. Και εδώ είναι το σημείο που κάνει τη διαφορά της MONOPLUS έναντι στον ανταγωνισμό: γνωρίζουμε τα υλικά  που χρησιμοποιούμε και αντιλαμβανόμαστε τις απαιτήσεις κάθε έργου, 

Η ΜΟΝΩΣΗ είναι η κρυμμένη ΠΟΙΟΤΗΤΑ στην οικοδομή.

Είναι το μοναδικό κόστος σε μια οικοδομή που θα μας κάνει απόσβεση χρημάτων λόγω του ότι θα μας κάνει εξοικονόμηση ενέργειας, παρέχοντας ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Με λίγα λόγια μας προσφέρει «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Αναλαμβάνουμε άμεσα να διεκπεραιώσουμε ενεργειακές επιθεωρήσεις- μελέτες - κατασκευές για το κτίσμα σας με το ελάχιστο κόστος και χρόνο.