Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ




Αφρομπετό - Μηχανή Παραγωγής Αφρώδους σκυροδέματος ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ

ΑΦΡΟΜΠΕΤΟ η αλλιώς ΑΦΡΩΔΟΥΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ή κυψελωτό μπετόν . Παράλληλα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με λίγα λόγια για την Μηχανή Παραγωγής Αφρώδους σκυροδέματος ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ όπου κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς ( !!!, V ) της οδηγίας 98/37/ ΕΚ ( ΦΕΚ, 160/9/93 ) Σύμφωνα με την μελέτη δύναται να φέρει σήμανση C E. Όπως ορίζεται από την οδηγία του συμβουλίου της Ε.Ε .
Η μεταφορά της Μηχανής Παραγωγής Αφρώδους Σκυροδέματος γίνεται με φορτηγό όχημα που είναι σταθερά στερεωμένη στο πίσω μέρος αυτού ( καρότσα ).
Η χρήση της μηχανής γίνεται από υπεύθυνο άτομο κατάλληλα εκπαιδευμένο στην λειτουργεία της και από ειδικευμένο προσωπικό , ώστε να αποφεύγει τους κινδύνους προσφέροντας την ομαλή λειτουργιά της μηχανής .
Για την παρασκευή του αφρώδους σκυροδέματος αναφέρονται παρακάτω ενδεικτικά σε αναλογίες .
Για την παρασκευή περίπου ενός κυβικού μέτρου , αφρώδους σκυροδέματος απαιτούνται τέσσερα έως οκτώ σακιά τσιμέντου ( 4-8 σακιά ) και είκοσι πέντε λίτρα ( 25,lt) νερό για κάθε σακί.
Η ποσότητα του αφρογόνου που αντιστοιχεί είναι οχτακόσια γραμμάρια ( 800gr )
Επίσης τα τέσσερα ( 4,lt ) αφρογόνου υγρού αρκούν για να παρασκευάσουν πέντε κυβικά μέτρα αφρώδες σκυρόδεμα με τις ανάλογες ποσότητες τσιμέντου και νερού
.
ΤΟ ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ



Είναι ένα υλικό με εξαιρετικές ιδιότητες.
Έχει αποδειχτεί αποτελεσματικά να εμφανίζει μεγάλη διάρκεια ζωής. Είναι ένα υλικό αρκετά αναγνωρισμένο τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική που απαιτεί όμως την κατάλληλη μηχανή παραγωγής αφρώδους σκυροδέματος και την πολύ καλή γνώση της συμπεριφοράς του από αυτόν που θα το εφαρμόσει και δεν επιτρέπονται συνεργεία μικρής εμπειρίας, αλλά από συνεργεία ειδικευμένων τεχνικών.
Πρόκειται για ελαφρότατο, σκληρό και αφρώδες κονίαμα. Με βάση της δομής του το τσιμέντο ,το αφρογόνο και νερό, αποτελείται από ομοιόμορφες απειράριθμες κυψελίδες οι οποίες προσφέρουν μεγάλη θερμομονωτική & ηχομονωτική ικανότητα. Ιδανικό για την ηχομόνωση μεταξύ ορόφων και για γεμίσματα δαπέδων, Είναι το πιο διαδεδομένο υλικό σε εφαρμογές. Χρησιμοποιείτε σαν υλικό ρήσεων. Διαμορφώνοντας ρύσεις με ελεύθερη και ταχύτερη απορροή του νερού προς τις υδρορροές σε ταράτσες ζαρντινιέρες , γεμίσματα δαπέδων , κλπ . .
Και πλήρωση και εξομάλυνση ανισοτήτων επιφανειών .
Μετά το στέγνωμα παρουσιάζει λεία και βατή επιφάνεια .
Είναι πολύ ελαφρύ και έτσι δεν επιβαρύνεται από φορτίο του κτιρίου της οικοδομής έναντι του σκυροδέματος, της τσιμεντοκονίας μωσαϊκού κλπ.
Έχει σαν συνέπεια χαμηλή θερμοαγωγιμότητα ( λ= 0.11), σε πυκνότητα 350 k/cm. Μείωση κατανάλωσης πετρελαίου και κλιματιστικών. Θα εξοικονομείτε ενέργεια έως (για θέρμανση ή ψύξη). και 65%!



Είναι υδατοαπορροφητικό λόγω της κυψελώδης του δομής και για το λόγω αυτό στην περίπτωση που βρέχονται οι επιφάνειες πρέπει να στεγανοποιείται. Μπορούμε να προσθέσουμε στο μίξερ για ακόμα πιο ενισχυμένο, ρητίνες & υαλοείνες. Η πυκνότητα του σε εφαρμογές μόνωσης είναι από 350κιλα /μ έως και 400 κιλά /μ. Είναι πολύ ελαφρύ έναντι του κοινού σκυροδέματος , με σχετικά καλή ηχοαπορρόφηση. Πρόκειται για ελαφρότατο, σκληρό και αφρώδες κονίαμα. Με βάση της δομής του το τσιμέντο, το αφρογόνο και νερό αποτελείται από απειράριθμες κυψελίδες. . Είναι πολύ ελαφρύ έναντι του σκυροδέματος, της τσιμεντοκονίας μωσαϊκού κ.λπ. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο σύνολο των χωρών όπου χρησιμοποιούν ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ αντιπροσωπεύει το 85% των ρύσεων των κτιρίων όσο και τα γεμίσματα των ορόφων ( δαπέδων ) γίνονται με ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ και συντελούν στην αύξηση της διάρκειας ζωής και την βελτίωση των χαρακτηριστικών τους , με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αξιοπιστία στην πάροδο του χρόνου. Εμφανίζει μεγάλη υδατοαπορροφητικότητα . Είναι υδατοαπορροφητικό λόγω της κυψελώδης του δομής και για το λόγω αυτό στην περίπτωση που βρέχονται οι επιφάνειες πρέπει να στεγανοποιούνται.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
1)Δεξαμενή νερού 2) Μετρητής νερού. 3)Λεκάνη τροφοδοσίας. 4)Αντλία έτοιμου αφρώδους σκυροδέματος .5)Πετρελαιοκινητήρας. 6)Φυλάκια αέρα- μείγματος νερού.7)Αφρογόνουυγρού. 8)Μεταφορικός κοχλίας χοάνη. 9)Αειοφυλάκιο. 10)Δεξαμενή λιπαντικού δεξαμενή πετρελαίου. 11)Αρθωτός γερανός. 12)Υδροπλυστίκη αντλία. 13)Αεροσυμπιεστής – ηλεκτρομαγνήτης Αφροποιητής 14)Υδραυλικά χειριστήρια 8 θέσεων. 15)Διακόπτες λειτουργίας 16)Βάνες –θυρίδα εξαγωγής – εξαγωγής. 17)Αναμείκτης. 18)Ανέμη ανάμεικτη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΡΓΟΥ ΕΛΑΦΡΟΜΠΕΤΩΝ
Το μηχάνημα ( συγκρότημα ) για την παραγωγή του αφρομπετού είναι κατασκευασμένο το 1998 για να παράγει αφρομπετό και όχι σαν τα κοινά που κυκλοφορούν στην αγορά. όπου χρησιμοποιούνται για πολλές εργασίες , πχ. τσιμεντοκονίες .
Σε αυτή την περίπτωση η διάταξη των υλικών είναι η συνηθισμένη ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, καθαρισμός επιφάνειας, - φράγμα υδρατμών, – θερμομονωτικό υλικό, - υλικό ρύσεων ,( κλίσεις με αφρομπετό ) - στεγανοποίηση – τελική επιφάνεια.
Στην μέχρι τώρα ανοδική πορεία μας και μετά από 20 χρονιά εμπειρίας το έργο συνεχίζεται με την ίδια συνέπεια και ευθύνη. . Έχοντας σαφή και εμπεριστατωμένη γνώση του αντικειμένου , και από την εμπειρία μας των 20 ετών, έχουμε εγκαταστήσει ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ σε παρά πολλά δημόσια έργα μεγάλης κλίμακας και απεριόριστο αριθμό ιδιωτικών έργων. . Με απόλυτο σεβασμό, με σχέση ειλικρίνειας ,συνέπειας ,και ευθύνης λειτουργούν όλα με άψογη συμπεριφορά. . Με την βεβαιότητα ότι θα έχουμε μια άψογη συνεργασία , είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση, για να σας εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


MONOPLUS-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΜΟΝΩΣΗΣ    ΚΑΤΣΙΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ        
ΤΗΛ:2105780463 ΦΑΞ:2121013163   ΚΙΝ:6947892945
 ΠΕΛΟΠΙΔΑ 59 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ    ΤΚ:12135        
 e-mail:katsioulismonosis@4ty.gr

Έξυπνη Ενέργεια - ΜΟΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ
Ως μόνωση δώματος κτιρίου εννοούμε το σύνολο των κατασκευών που γίνονται στην οροφή του αφενός για την προστασία του από τις εξωτερικές επιδράσεις στις οποίες υποβάλλεται (αέρα, βροχή, χιόνι, ηλιακή ακτινοβολία) και αφετέρου για την εξασφάλιση συνθηκών άνεσης και υγιεινής στους ενοίκους. Σε κάθε κτίριο πρέπει να εξασφαλίζεται αφενός η σωστή υγρομόνωση του δώματος και αφετέρου η σωστή του επένδυση με θερμομονωτικά υλικά τα οποία θα περιορίσουν την μετάδοση της θερμότητας από και προς το περιβάλλον.
Η μόνωση ενός κτιρίου αποτελεί, μετά την στατική του επάρκεια, το πιο σημαντικό στοιχείο στην κατασκευή του.
ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
Χωρίς σωστή υγρομόνωση το νερό μπορεί να επιδράσει στα δομικά στοιχεία του κτιρίου, να οξειδώσει τον οπλισμό και να μειώσει έτσι την στατική του επάρκεια. Επιπλέον οι υγρασίες μπορεί να δημιουργήσουν διάβρωση των τοίχων, των σοβάδων, οροφών και σοβαρές ζημιές στα αντικείμενα και στην περιουσία που υπάρχουν στο εσωτερικό του. Ακόμη η υγρασία μπορεί να ακυρώσει κατ΄ ουσίαν την θερμομόνωση και να αυξήσει τις θερμικές απώλειες του κτιρίου. Ο ρόλος συνεπώς της υγρομόνωσης είναι καθοριστικός για την έλλειψη προβλημάτων υγρασιών και την μακροβιότητα ενός κτιρίου.





ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕ NEOPOR
Η σωστή θερμομόνωση του δώματος ενός κτιρίου και γενικότερα ο σωστός σχεδιασμός του κελύφους του, εξασφαλίζει την ευχάριστη διαμονή των ενοίκων με μείωση των ενεργειακών δαπανών σε θέρμανση, ψύξη και κλιματισμό. Το αρχικό μεγαλύτερο κόστος για την θερμική επένδυση του κτιρίου αποσβένεται ποαλλαπλά κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όσο μεγαλύτερο πάχος θερμομόνωσης τοποθετείται σε ένα κτίριο , τόσο μειώνουμε το λειτουργικό του κόστος, τα έξοδα δηλαδή για πετρέλαιο/αέριο θέρμανσης και ηλεκτρικό ρεύμα για τα ψυκτικά και κλιματιστικά μηχανήματα και επιβαρύνουμε λιγότερο το περιβάλλον. Η θερμομόνωση συνεπώς αποτελεί πραγματικά μία επένδυση σε κάθε κτίριο και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια πολυτέλεια που την επιβάλλουν απλώς οι κανονισμοί.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Υπάρχουν δύο τύποι μόνωσης δώματος :
•           Η κλασσική (συμβατική) μόνωση και
•           Η ανεστραμμένη μόνωση
Η διαφορά των δύο τύπων είναι ότι στην συμβατική γίνεται πρώτα η θερμομόνωση και μετά η υγρομόνωση ενώ στην ανεστραμμένη πρώτα η υγρομόνωση και μετά η θερμομόνωση. Γενικά η ανεστραμμένη πλεονεκτεί διότι η θερμομόνωση προστατεύει την υγρομόνωση από τις εξωτερικές συνθήκες και κυρίως την ηλιακή ακτινοβολία που γερνάει όλα τα υλικά με την πάροδο του χρόνου.
Λόγω της μεγάλης ποικιλίας υλικών και τεχνικών για την μόνωση των δωμάτων, δεν είναι εύκολη η περιγραφή όλων των συστημάτων, Σε κάθε περίπτωση ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απευθύνεται σε ειδικευμένες εταιρείες, με πιστοποιημένα υλικά και έμπειρο τεχνικό προσωπικό.
ΟΦΕΛΗ ΜΟΝΩΣΗΣ ΔΩΜΑΤΟΣ
•           Μείωση των ενεργειακών δαπανών σε θέρμανση, ψύξη και κλιματισμό
•           Προστασία δομικών στοιχείων του κτιρίου από υγρασία
•           Προστασία των ενοίκων και των περιουσιακών στοιχείων
•           Ευχάριστη και υγιεινή διαμονή των ενοίκων
•           Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ
ΚΟΣΤΟΣ – ΑΠΟΣΒΕΣΗ
Το κόστος πλήρους μόνωσης σε ένα δώμα είναι περίπου 32 -47 €/τ.μ. ανάλογα με τον συνδυασμό των υλικών, το μέγεθος της επιφανείας του δώματος και τον τύπο της μόνωσης (κλασσική η ανεστραμμένη).
Η απόσβεση του κόστους υπολογίζεται σε 3-5 χρόνια ανάλογα με το πάχος της θερμομονωτικής στρώσης, των τοπικών συνθηκών κλπ




Η  MONOPLUS  αναλαμβάνει έργα Μόνωσης και Στεγανοποίησης, κάθε είδους και κλίμακας. Από ένα απλό σπίτι μέχρι ένα μεγάλο οικοδομικό έργο, μπορούμε να φέρουμε σε πέρας εργασίες υψηλού επιπέδου σύμφωνα με τις Ευρωπαικές προδιαγραφές, χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα υλικά .

Στην εταιρία MONOPLUS  διαθέτουμε έμπειρο και τεχνικά πιστοποιημένο συνεργείο μας που θα προτείνει λύσεις και είναι σε θέση να παρέχει τις υπηρεσίες του για κάθε είδους περίπτωση μόνωσης, στεγανοποίησης και ενεργειακής βελτίωσης. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό θα ασκήσει όλες τις σύχρονες μεθόδους εφαρμογής των κατάλληλων, κατά περίπτωση, υλικών και θα είναι στο πλευρό σας για κάθε συμβουλή. Και εδώ είναι το σημείο που κάνει τη διαφορά τηςMONOPLUS έναντι στον ανταγωνισμό: γνωρίζουμε τα υλικά  που χρησιμοποιούμε και αντιλαμβανόμαστε τις απαιτήσεις κάθε έργου, 

Η ΜΟΝΩΣΗ είναι η κρυμμένη ΠΟΙΟΤΗΤΑ στην οικοδομή.

Είναι το μοναδικό κόστος σε μια οικοδομή που θα μας κάνει απόσβεση χρημάτων λόγω του ότι θα μας κάνει εξοικονόμηση ενέργειας, παρέχοντας ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Με λίγα λόγια μας προσφέρει «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Αναλαμβάνουμε άμεσα να διεκπεραιώσουμε ενεργειακές επιθεωρήσεις- μελέτες - κατασκευές για το κτίσμα σας με το ελάχιστο κόστος και χρόνο.