Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ;

Είναι ένα κυψελωτό τσιμεντοκονίαμα που οι άπειρες φυσαλίδες αέρος που είναι εγκλωβισμένες μέσα στην μάζα του, λειτουργούν σαν ξεχωριστά "θερμός" και δεν επιτρέπουν την μεταφορά ήχου και θερμοκρασίας, δηλαδή γίνεται απόσβεση του ήχου μέσα στις φυσαλίδες και σταμάτημα της θερμοκρασίας πάνω στις φυσαλίδες.     
                  
ΠΩΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ;

Σε ειδικό συγκρότημα μηχανημάτων γίνεται ανάμιξη τσιμέντου με νερό, παρουσία ενός καταλύτου σε προκαθορισμένη ποσότητα που δημιουργεί με μηχανικό τρόπο, την ειδική κυψελογόνο κατάσταση εγκλωβισμού φυσαλίδων στο υδατικό διάλυμα τσιμέντου ελεγχόμενης ποσότητας. Έτσι μια αφρώδης τσιμεντένια μάζα πολύ ελαφριά, με ειδική αντλία και κατάλληλες σωληνογραμές εύκαμπτες, μεταφέρεται στο σημείο εφαρμογής προς πλήρη κάλυψη των απαιτούμενων αναγκών.                           
ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;
Σε σπίτια και πολυκατοικίες, όσο καί διαμερίσματα από όροφο σε όροφο για να μην μεταφέρεται ο ήχος καθώς και στις ταράτσες, για προστασία από τις καιρικές συνθήκες, επίσης σε ξενοδοχεία, σχολεία, εργαστήρια, εργοστάσια, Super Market, κλειστά και ανοιχτά αθλητικά συγκροτήματα κ.τ.λ. γενικά όπου υπάρχει ο παράγων άνθρωπος υπάρχουν και άπειρες εφαρμογές του προϊόντος.
ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ;
Η ελεγχόμενη πυκνότητα δίδει την δυνατότητα παραγωγής σε πολλούς τύπους, από πάρα πολύ ελαφρύ έως και βαρύ, ανάλογα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης. Για μονώσεις Ταρατσών τύπος 300-350 kgr/κυβικό μέτρο. Για υπερυψώσεις δαπέδων τύπος 350 kgr/κυβικό μέτρο. Εχει μεγάλη διάρκεια ζωής, πρακτικά όσο και το τσιμέντο, αφού αποτελείται σε τελική ανάλυση, μόνο από τσιμέντο και είναι τελείως αβλαβές για αυτούς που το χρησιμοποιούν.                               
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ;
Όπως όλα τα τσιμεντοκονιάματα, η αντοχή είναι συνάρτηση της πυκνότητας παίρνοντας τη μέγιστη σκληρότητα όπως συμβαίνει με κάθε μορφή εφηρμοσμένου τσιμέντου.
ΠΟΙΑ Η ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ;
Η χρήση του ελαφρομπετόν στα κτίρια αυξάνει το βαθμό πυροπροστασίας διότι είναι άκαυτο όπως και το τσιμέντο, ακόμη και εάν εκτεθεί σε ανοικτή φλόγα.
Δοκιμή ελαφρομπετόν πάχους 20 cm, σε φλόγα ασετυλίνης 180 c, επί τρεις συνεχείς ώρες από τη μια πλευρά και εν συνεχεία το ίδιο από την άλλη πλευρά, η θερμοκρασία του παρέμεινε σταθερή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ;
Στο ελαφρομπετόν υπάρχουν εγκλωβισμένες άπειρες μικρές φυσαλίδες που δεν επιτρέπουν την μεταφορά ζέστης, ή κρύου. Ανάλογα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του χώρου επιλέγεταιι η πυκνότης που καλύπτει τις απαιτήσεις με το βάρος ανά κυβικό.
ΜΟΝΩΣΗ ΔΑΠΕΔΩΝ ΜΕ ΑΦΡΟΜΠΕΤΟN;

Για υπερύψωση δαπέδων 3 εκατοστα και άνω, με παράλληλη εξασφάλιση καλών αποτελεσμάτων από πλευράς θερμομόνωσης και ηχοπροοτασίας.
Λόγω δε των μηχανικών του ιδιοτήτων αποτελεί άριστο υπόστρωμα για δάπεδα που έχουν σαν τελική κάλυψη μάρμαρα, πλακάκια, μωσαϊκά, χωρίς να είναι αναγκαία κάποια ενισχυτική στρώση από σκυρόδεμα.                       
ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΟΜΠΕΤΟN;

Η αυστηρή και άψογη εφαρμογή της μεθόδου διογκώσεως τσιμέντου με τελευταίας τεχνολογίας μηχανές επιτρέπουν την εφαρμογή στις ταράτσες με άριστες κλήσεις για απορροή των υδάτων της βροχής. Οι μηχανικές του δε αντοχές επιτρέπουν οποιαδήποτε τελική κάλυψη, που για το συγκεκριμένου τύπου που εφαρμόζεται στις μονώσεις ταρατσών είναι 10 Kgr/cm2.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ;
Το ελαφρομπετόν δημιουργεί ηχομόνωση από 50 decibel και άνω. Θερμομόνωση, Οικονομία στα καύσιμα θέρμανσης. Μείωση φορτίου οικοδομής, μη επηρεαζόμενο από φωτιά και υγρασία. Διαστρώνεται με η χωρίς κλίσεις. Για την μεγαλύτερη αξιοποίηση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της εφαρμογής του ΕΛΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ, απευθυνόμενοι στην εταιρία μας με το σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό και την αυστηρή επίβλεψη του υπευθύνου του τμήματος, μπορείτε να διαπιστώσετε το μέγεθος του κέρδους σας και να ωφεληθείτε.
Συντάχθηκε από: monoplus- Κατσιούλης Ανδρέας