Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΡΑΤΣΩΝ


MONOPLUS

Η  MONOPLUS  αναλαμβάνει έργα Μόνωσης και Στεγανοποίησης, κάθε είδους και κλίμακας. Από ένα απλό σπίτι μέχρι ένα μεγάλο οικοδομικό έργο, μπορούμε να φέρουμε σε πέρας εργασίες υψηλού επιπέδου σύμφωνα με τις Ευρωπαικές προδιαγραφές, χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα υλικά .

Η εμπειρία μας εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και Ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες από εξειδικευμένο συνεργείο μονώσεων
Στην εταιρία MONOPLAS  διαθέτουμε έμπειρο και τεχνικά πιστοποιημένο συνεργείο μας που θα προτείνει λύσεις και είναι σε θέση να παρέχει τις υπηρεσίες του για κάθε είδους περίπτωση μόνωσης, στεγανοποίησης και ενεργειακής βελτίωσης.
Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό θα ασκήσει όλες τις σύχρονες μεθόδους εφαρμογής των κατάλληλων, κατά περίπτωση, υλικών και θα είναι στο πλευρό σας για κάθε συμβουλή.
Και εδώ είναι το σημείο που κάνει τη διαφορά της MONOPLUS έναντι στον ανταγωνισμό: γνωρίζουμε τα υλικά  που χρησιμοποιούμε και αντιλαμβανόμαστε τις απαιτήσεις κάθε έργου, 
Η ΜΟΝΩΣΗ είναι η κρυμμένη ΠΟΙΟΤΗΤΑ στην οικοδομή.
Είναι το μοναδικό κόστος σε μια οικοδομή που θα μας κάνει απόσβεση χρημάτων λόγω του ότι θα μας κάνει εξοικονόμηση ενέργειας, παρέχοντας ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Με λίγα λόγια μας προσφέρει «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Στεγανοποίηση ταρατσών

Η στεγανοποίηση της ταράτσας είναι η εργασία που απαιτείται για να αποφύγουμε τα προβλήματα από τη διείσδυση του νερού. Η σωστή στεγανοποίηση των κατασκευών αυτών είναι πολύ σημαντική και αναγκαία για την αποφυγή παραπλεύρων προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσει η διείσδυση νερού στα υπόλοιπα τμήματα της οικοδομής.
Η στεγανοποίηση και η θερμομόνωση της ταράτσας είναι βασικά στοιχεία της καλής λειτουργίας του κτιρίου.
Η στεγανοποίηση των ταρατσών πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία με υλικά μεγάλης αντοχής λόγω της τρομερής καταπόνησης που υφίσταται η ταράτσα (καλοκαίρι μεγάλες θερμοκρασίες, χειμώνα χαμηλές θερμοκρασίες, υψηλές θερμικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του 24ώρου) και εντατικής χρήσης της ταράτσας (τοποθέτηση μηχανημάτων, ηλιακών κατόπτρων, θερμοσιφώνων κ.λ.π).
Ο ιδιώτης πρέπει να απαιτήσει σωστές προδιαγραφές ανάλογα με τη χρήση βατής ή μη βατής ταράτσας και υλικά αρίστης ποιότητας για τη στεγανοποίηση λόγω των τεραστίων προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει αν η στεγανοποίηση είναι ατελής ή ελλιπής. Τα υλικά αυτά είναι μεμβράνες PVC ελάχιστου πάχους 1,2mm ή ασφαλτοπάνων αντίστοιχων προδιαγραφών.
Σε μία νέα κατασκευή από μπετόν και κυρίως για κεκλιμένες επιφάνειες ενδείκνυται η χρήση στεγανοποιητικών επιχρισμάτων με βάση το τσιμέντο (τσιμεντοειδών υψηλής ποιότητας). Για την συντήρηση της στεγανοποίησης σε μια παλιά κατασκευή με προϋπάρχουσες στρώσεις μία νέα επίστρωση με ρευστή πολυουρεθάνη είναι μία δυνατή λύση του προβλήματος της στεγανοποίησης ιδίως σε ταράτσες που έχουν διάφορες εγκαταστάσεις όπως ηλιακούς, κλιματιστικά κ.λ.π όπου είναι δύσκολο να μετακινηθούν. Πρέπει να αποφεύγονται λύσεις όπως ακρυλικές βαφές ή ψυχρή άσφαλτος που έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής.
Πρέπει να αποφύγει της διάφορες «οικονομικές» λύσεις που προσφέρονται ως εναλλακτικές. Επίσης πρέπει να αποφεύγει την ελαφριά επιφανειακή στεγανοποίηση καθώς και τις εκ των υστέρων επεμβάσεις διαφόρων συνεργείων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών κ.λ.π που μπορούν να καταστρέψουν την υπάρχουσα στεγανοποίηση.
Ισχυρή στεγανοποίηση υψηλής ποιότητας και αντοχής έχει ασφαλώς ένα μεγαλύτερο κόστος κατά την κατασκευή, αλλά έχει το πλεονέκτημα της εξασφάλισης της πλήρους στεγανοποίησης για μεγάλο χρονικό διάστημα και της εξοικονόμησης χρημάτων από συμπληρωματικές επεμβάσεις στεγανοποιήσεων, καταστροφές σοβάδων και χρωματισμών της οροφής κάτω από την ταράτσα, της μεγάλης εξοικονόμησης ενέργειας για όλο το κτίριο και στην περίπτωση πολυκατοικιών της διαρκούς διενέξεως μεταξύ ιδιοκτητών τελευταίου ορόφου και των υπόλοιπων ορόφων.
Η εφαρμογή στεγανοποίησης λόγω των σημαντικών λεπτομερειών που πρέπει να ακολουθηθούν για την σωστή αντιμετώπισή της, απαιτεί ανάλογα με τη χρήση και γενικότερα λόγω δυσμενών συνθηκών, υψηλής ποιότητας υλικά και κυρίως έμπειρους τεχνίτες με ισχυρή εγγυητική κάλυψη.