Σάββατο 2 Ιουνίου 2012


NEOPOR  ΜΟΝΩΣΗ

MONOPLUS· 2 Ιουνίου  2012 · 
To NEOPOR είναι η θερμομονωτική πλάκα για τη μόνωση νέας γενιάς. Πραγματοποιήθηκε χάρη στις τεχνολογικές καινοτομίες, που εφάρμοσαν τα εργαστήρια έρευνας της εταιρείας BASF. Το NEOPOR, χάρη στα φυσικά χαρακτηριστικά του αποτελεί ένα επαναστατικό προϊόν για τη θερμομόνωση των κτιρίων διαθέτοντας μονωτική ικανότητα που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί μέχρι σήμερα για οποιοδήποτε συμπυκνωμένο πολυστυρένιο. Το στοιχείο που κάνει το NEOPOR μοναδικό προϊόν του είδους του είναι ο γραφίτης. Ο γραφίτης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία μεταφοράς της θερμότητας στο εσωτερικό του υλικού. Πιο συγκεκριμένα ο γραφίτης έχει την ιδιότητα να απορροφά, να αντανακλά και να διασκορπίζει τη θερμότητα που μεταφέρεται με μορφή θερμικής ακτινοβολίας, βελτιώνοντας αισθητά το συντελεστή(λ) θερμικής αγωγιμότητας. Εκτός από την εξαιρετική θερμομονωτική απόδοση, το NEOPOR προσφέρει ηχομόνωση μειώνοντας έως και 18 db την ηχορρύπανση στον χώρο που έχει μονωθεί με αυτό. Οι ηχομονωτικές του ιδιότητες αναδείχθηκαν από τις εργαστηριακές μετρήσεις του Γερμανικού Ινστιτούτου Δόμησης. Το NEOPOR πείθει με τις ιδιότητες του και στον τομέα της πυροπροστασίας. Μετά από ειδικές μετρήσεις του Γερμανικού Ινστιτούτου Δόμησης κατατάχθηκε στην ομάδα των άφλεκτων υλικών Β1 DIN 4102. To NEOPOR, είναι ένα άκρως οικολογικό προϊόν, συνώνυμο της πράσινης ενέργειας.
Η καλή μόνωση ενός κτιρίου με NEOPOR επιτρέπει να μειωθεί μέχρι και 60% η ανάγκη καυσίμων για να διατηρηθούν στο εσωτερικό του οι ιδανικές συνθήκες θερμότητας. Εξοικονομείται ενέργεια που με τον καιρό λαμβάνει σημαντικές διαστάσεις με συνεπακόλουθη μείωση των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα. To NEOPOR συμβάλλει με την εξαιρετική του απόδοση, στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων που είναι απαραίτητοι για την παραγωγή του, στη μείωση των εκπομπών αερίων στην ατμόσφαιρα που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, χάρη στην εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται. Το ΝEOPOR είναι οικονομικότερο από άλλα θερμομονωτικά όπως π.χ. πλάκες XPS, μονώνοντας άριστα: στοιχεία σκυροδέματος, δωμάτια, δάπεδα, διπλή τοιχοποιία, υπάρχουσα τοιχοποιία εξωτερικά (εξωτερική θερμομόνωση), στέγες, υπόγεια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Neopor®
Το θερμομονωτικό υλικό του μέλλοντος ονομάζεταιNeopor®. To Neopor®είναι προϊόν έντονης έρευνας τηςBASF® και αποτελεί ένα νέο καινοτόμο υλικόΔιογκωμένου Πολυστυρενίου. Έχει ασημένιο γκρι χρώμα και προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη θερμομονωτική απόδοση σε σχέση με τα συμβατικά θερμομονωτικά υλικά. Στο Neopor® τα μικροσκοπικά μόρια γραφίτη που περιέχονται κατά 3% στη σύνθεσή του λειτουργούν σαν ανακλαστήρες που εμποδίζουν τη μετάδοση θερμότητας μέσω ακτινοβολίας, επιτρέποντας μόνο στη συναγωγή να συμβάλλει στην απώλεια θερμότητας.
To Neopor® παράγεται από αυτοσβενύμενη ά ύλη η οποία περιέχει επιβραδυντικά φλόγας. Για αυτό το λόγο, οι μονωτικές πλάκες που κατασκευάζονται από Neopor® κόβονται από μπλοκ τα οποία έχουν παραμείνει στην αποθήκη για 14 ημέρες πριν κοπούν σε πλάκες, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι συστολές τους και να παρουσιάζουν εξαιρετική σταθερότητα διαστάσεων.     Πλεονεκτήματα
Το Neopor® παρουσιάζει:  1)Σταθερότητα διαστάσεων  2)Αντίσταση στην εκδήλωση βακτηριδίων και μυκητών  3)Μηδενική θρεπτική αξία για έντομα και τρωκτικά  4)Μηδενική τοξικότητα  5)Αυτοσβενύμενη συμπεριφορά στη φωτιά  6)100% ανακυκλώσιμο.       Γιατί Neopor®      Το Neopor® παρουσιάζει το χαμηλότερο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (λ = 0,031 W / m K) απ’ όλα τα αφρώδη πλαστικά.
  1. Πληρεί τις προδιαγραφές του προτύπου ΕΝ 13163: «Προϊόντα θερμομόνωσης για κτίρια – εργοστασιακή παραγωγή προϊόντων από διογκωμένο πλυστυρένιο».

Τι είναι το NEOPOR;Το NEOPOR είναι το αποτέλεσμα της έρευνας της BASF και είναι το μοναδικό υλικό που προσφέρει Θερμο - Ηχο - Πυροπροστασία!Το NEOPOR είναι η θερμομονωτική πλάκα για την μόνωση νέας γενιάς. Πραγματοποιήθηκε χάρη στις τεχνολογικές καινοτομίες, που εφάρμοσαν τα εργαστήρια έρευνας της εταιρείας BASF. Το NEOPOR, χάρη στα φυσικά χαρακτηριστικά του αποτελεί ένα επαναστατικό προϊόν για τη θερμομόνωση των κτιρίων διαθέτοντας μονωτική ικανότητα που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί μέχρι σήμερα για οποιοδήποτε συμπυκνωμένο πολυστυρένιο.
Η BASF AG κατασκευάζει το Neopor με τη μορφή κόκκων πολυεστερίνης που περιέχουν γραφίτη. Από την επεξεργασία αυτών των μαύρων σωματιδίων, προκύπτουν αφρώδεις πλάκες, μπλοκς ή ειδικού σχήματος εξαρτήματα με χαρακτηριστικό ασημί-γκρί χρώμα. Για την επεξεργασία χρησιμοποιούνται συμβατικές μηχανές EPS.
Σε σχέση με το συμβατικό EPS, το Neopor μπορεί να πετύχει το ίδιο μονωτικό αποτέλεσμα, απαιτώντας σημαντικά λιγότερο υλικό.
Η καινοτομία NEOPOR είναι προφανής σε όλους. Η πλάκα παρουσιάζεται σε ένα κομψό γκρι-ασημί χρώμα που αποκαλύπτει το μεγάλο του μυστικό. Το στοιχείο που κάνει το NEOPOR μοναδικό προϊόν του είδους του είναι ο γραφίτης.
Ο γραφίτης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία μεταφοράς της θερμότητας στο εσωτερικό του υλικού. Πιο συγκεκριμένα, παρεμβαίνει στη θερμότητα που διαχέεται με ακτινοβολία, μειώνοντάς την αισθητά χάρη στις βέλτιστες ιδιότητες απορρόφησης και αντανάκλασης.
Πώς δημιουργήθηκε το NEOPOR
Η γραμμική παράσταση δείχνει την πορεία της θερμικής αγωγιμότητας ανάλογα με την πυκνότητα των υλικών που μελετήθηκαν. Η BASF κατόρθωσε να εξασθενίσει το λάμδα φωτεινότητας ενσωματώνοντας μόρια γραφίτη στο εσωτερικό της πρώτης ύλης του πολυστυρενίο: ο γραφίτης έχει την ιδιότητα να απορροφά, να αντανακλά και να διασκορπίζει τη θερμότητα που μεταφέρεται με μορφή θερμικής ακτινοβολίας, βελτιώνοντας αισθητά την θερμική αγωγιμότητα. Έτσι δημιουργήθηκε το Neopor.




Το NEOPOR φέρνει την επανάσταση στην αντίληψη της θερμομόνωσης αποδεικνύοντας πως ακόμη και σε χαμηλή πυκνότητα, σε αντίθεση με το XPS, μπορούν να επιτευχθούν βέλτιστες μονωτικές επιδόσεις.
Το NEOPOR φροντίζει το περιβάλλον
Η θερμότητα του πλανήτη, οι κλιματολογικές αλλαγές, η αλλοίωση των στρωμάτων της ατμόσφαιρας, η ξήρανση του υδροφόρου ορίζοντα και η μείωση των φυσικών πόρων είναι ανησυχητικές συνέπειες της ανεξέλεγκτης απόλαυσης της φύσης από τον άνθρωπο.
Από το σύνολο της ενέργειας που χρησιμοποιείται - ένα τρίτο προορίζεται για την παραγωγή ενέργειας, ένα τρίτο για τις μεταφορές και ένα τρίτο για την παραγωγή θερμότητας. Η καλή μόνωση ενός κτιρίου επιτρέπει να μειωθεί μέχρι και 60% η ανάγκη καυσίμων για να διατηρηθούν στο εσωτερικό του οι ιδανικές συνθήκες θερμότητας. Εξοικονομείται ενέργεια που με τον καιρό λαμβάνει σημαντικές διαστάσεις με συνεπακόλουθη μείωση των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα.
Το NEOPOR είναι η θερμομονωτική πλάκα που ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε αυτά τα προβλήματα. Η εξαιρετική του απόδοση συμβάλλει:
·         στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων που είναι απαραίτητοι για την παραγωγή του
·         στη μείωση των εκπομπών αερίων στην ατμόσφαιρα που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, χάρη στην εξοικονόμηση ενέργειας.
·         στη μείωση του κόστους για θερμομόνωση
Τρία Επιχειρήματα για το NEOPOR
Θερμομόνωση
Το NEOPOR χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική θερμομονωτική του απόδοση, που το καθιστά κορυφαίο και προσδιορίζει σήμερα τους κανόνες του μέλλοντος στον τομέα της θερμομόνωσης.
Ηχομόνωση
Τα πλεονεκτήματα του NEOPOR σε σχέση με την ηχομόνωση είναι σαφή. Εργαστηριακές μετρήσεις του Γερμανικού Ινστιτούτου Δόμησης απέδειξαν ότι η χρήση του NEOPOR για την μόνωση της οικοδομής μειώνει εώς και 18 db την ηχορύπανση στον χώρο. (Deutsches Institut fur Bautechnik Zulassungsnummer Z-33.4-449).
Πυροπροστασία
Το NEOPOR πείθει με τις ιδιότητές του και στον τομέα της πυροπροστασίας. Μετά από ειδικές μετρήσεις του Γερμανικού Ινστιτούτου Δόμησης κατατάχθηκε στην ομάδα των άφλεκτων υλικών B1 DIN 4102 (Deutsches Institut fur Bautechnik).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου